۱۲:۵۱ ۱۴۰۳/۰۸/۲۲

دولت پاسخگوی مردم درباره منفی‌شدن ذخایر نیروگاه‌ها در ۳ ماه اخیر باشد

سخنگوی دولت امروز مدعی شد که «به دلیل کاهش ذخایر سوخت در ۵ ماه ابتدایی سال، ذخایر نیروگاهی تا شهریور نسبت به پارسال ۴۵ درصد کاهش یافته است»، اما به گواه آمار متوسط روزانه تکمیل و تخلیه مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور، مهر و آبان امسال به ترتیب منفی ۵، منفی ۵.۹ و منفی ۲۱ میلیون لیتر در روز بود؛ حال وی باید پاسخ دهد چرا در ۳ ماه اخیر، سرعت پر کردن ذخایر منفی شده است.
دولت پاسخگوی مردم درباره منفی‌شدن ذخایر نیروگاه‌ها در ۳ ماه اخیر باشد
کد خبر:۷۷۶۶

به گزارش اقتصادمعاصر؛ فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، امروز بیست‌ودوم آبان در نشست خبری خود، در پاسخ به سوالی در مورد دلایل کمبود ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها گفت که به دلیل کاهش ذخایر سوخت در پنج ماه ابتدایی سال، میزان ذخایر نیروگاهی تا شهریورماه نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش یافته است. در پی این کاهش ذخایر، دولت تصمیم به خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده گرفته تا از سوزاندن مازوت و آلودگی هوا جلوگیری کند.

کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی و بحران تامین انرژی

طبق اعلام وزیر نفت و مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، از ابتدای شهریور ۱۴۰۳، ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها با ۴۳ درصد و نفت کوره با ۲۳ درصد کاهش نسبت به سال گذشته روبرو شده است. در حالیکه در شهریور سال گذشته، به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و گازرسانی به نیروگاه‌ها، ذخایر نیروگاهی به ۲.۷ میلیارد لیتر رسید. این در حالی بوده که این اعداد در سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ به ترتیب برابر با ۱.۷، ۱.۶۸ و ۲.۲ میلیارد لیتر در مدت مشابه بودند. همچنین طبق آمار نیز آبان ماه امسال به نسبت مشابه سال قبل ذخایر نیروگاهی 30 درصد افت کرده است.

دولت چهاردهم به آمار اعتقاد ندارد/ ارمغان خاموشی پزشکیان به مردم ایران

بنابراین، مقایسه شهریور سال گذشته با امسال یک قیاس اشتباه است. از طرفی، اگر به میزان دو سال گذشته نیز نگاه کنیم، با وجود اینکه ذخایر در شهریورماه برابر با ۱.۷ میلیارد لیتر بود اما شاهد خاموشی نبودیم.  اگر به آمار دقیق‌تری نگاه کنیم، خواهیم دید که از زمانی که دولت چهاردهم بر مسند نشسته، سرعت رشد ذخایر نیروگاهی منفی شده است، به طوری که متوسط روزانه پر شدن و تخلیه مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور، مهر و آبان به ترتیب منفی ۵، منفی ۵.۹ و منفی ۲۱ میلیون لیتر در روز بوده است.

دولت چهاردهم به آمار اعتقاد ندارد/ ارمغان خاموشی پزشکیان به مردم ایران

نکته دقیقا همینجاست که بهتر است سخنگوی دولت پاسخ دهد چرا در سه ماهی که دولت چهاردهم بر مسند نشسته است سرعت پر کردن ذخایر منفی شده است. هرچند بارها می‌شنویم که دولت چهاردهم علاقه‌ای ربط دادن مسائل به دولت‌های گذشته و سیاسی کردن مسائل تخصصی همچون انرژی را ندارد اما در کلان موضوع دقیقا مسئله برعکس بوده و این دولت همه چیز را با عینک سیاسی می‌نگرد.

خطر خاموشی و نیاز به واردات انرژی

بیش از ۸۰ درصد از ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها اکنون به اتمام رسیده که می‌تواند ۱۰.۵ هزار مگاوات از ظرفیت برق کشور را با خطر خاموشی روبرو کند. افزایش مصرف برق و روند کاهش ذخایر انرژی، نیاز کشور به تامین پایدار را تشدید کرده است. با توجه به شرایط موجود، اگر روند مصرف مدیریت نشود، کشور ناگزیر به واردات انرژی خواهد شد تا نیاز مصرفی را تامین کند و از خاموشی‌های گسترده جلوگیری نماید.

دولت چهاردهم به آمار اعتقاد ندارد/ ارمغان خاموشی پزشکیان به مردم ایران

 ضرورت برنامه‌ریزی پایدار و مدیریت مصرف

این شرایط نشان‌دهنده نیاز فوری به مدیریت مصرف و تامین پایدار انرژی در کشور است. با توجه به روند افزایشی مصرف برق و سایر حامل‌های انرژی، دولت باید راه‌کارهایی برای ذخیره‌سازی و افزایش ظرفیت تولید انرژی ارائه دهد. برنامه‌ریزی دقیق و نظارت بر مصرف انرژی، می‌تواند از تشدید بحران و نیاز به واردات جلوگیری کرده و آینده تامین انرژی را برای کشور تضمین کند.

ارسال نظرات